Algemene informatie Scouts

Onze scouts-groep
Elke zaterdag van 15:00u tot 17:00u komen wij samen met een groep van 40 kinderen, zowel jongens al meisjes. De leeftijd van de kinderen ligt tussen de 11 en 15 jaar. De begeleiding van deze groep bestaat uit 6 personen.

Insignewerk
Hier leren de scouts het een en ander over scouting technieken. Van route-technieken tot pionieren, van koken tot zagen & hakken. Als ze een onderdeel hebben afgerond krijgen ze een insigne.

Patrouilles
De scouts zijn ingedeeld in patrouilles. Dit zijn groepjes van ongeveer 5 scouts. De scouts ondernemen in deze groepen verschillende actieve programmas zoals: fiets- en looptochten zoals fototochten, kruispunt-tochten en kompastochten. Maar ook spelen zoals levend stratego, vlagveroveren en meer. Patrouilles organiseren ook samen een programma onderdeel.

De kampen
Wij gaan ook een paar keer per jaar op kamp, want ook dat hoort erbij! 

  • Zomerkamp: Het zomerkamp is voor de meeste scouts het leukste kamp. De eerste week van de zomervakantie gaan we dan kamperen. We fietsen zelf heen en weer naar het kampterrein. De hele week zijn we dan lekker buiten en in de weer met allerlei scouting activiteiten.
  • Winterkamp: Tijdens het winterkamp slapen we een weekend in een blokhut of boerderij. We vertrekken vrijdagavond en komen zondagmiddag weer terug.
  • Intercamp: in het Pinksterweekend wordt traditiegetrouw het intercamp georganiseerd. Dit is een internationaal kamp wat ieder jaar in een ander land wordt gehouden. We proberen hier zo vaak mogelijk aan mee te doen, mits de afstand acceptabel is om naar toe te gaan voor een weekend.
  • Groepsweekend: een keer per jaar gaan we met de hele vereniging op kamp. Dit is een weekend van vrijdagavond t/m zondagmiddag. Het is altijd erg leuk samen met de kinderen van alle leeftijden scouting spelletjes te doen.
  • Ook overnachten we door het jaar heen weleens op het scouting gebouw.

Lijkt het je leuk om eens bij ons te komen kijken?

Vul dan het formulier in, dan zien we je snel!

Komende programma's

Informatie

Scouts 1 Scouts 2

12.30-14.30

15.00-17.00

Illona, Kevin, Bjorn, Sven Hugo, Laura, David, Gerben, Maartje